Bakan Tunç: Ankara Adalet Sarayı'nın inşaatı 40 ay içinde bitirilecek

Gündem Haber Giriş: 12.01.2024 13:35 Son Güncelleme: 12.01.2024 13:36
Türkiye'nin en büyük adalet sarayı Başkente yapılıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Adalet Sarayı inşaatının 40 ay içinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Böylece, 6 binada sürdürülen yargı hizmetlerinin tek çatı altında toplanacağını belirtti. Bakan Tunç: Ankara Adalet Sarayı'nın inşaatı 40 ay içinde bitirilecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Valiliği'nde gerçekleştirdiği açıklamada, Başkent'e yapılacak olan Türkiye'nin en büyük adalet sarayı hakkında detaylı bilgiler verdi. Şu anda 6 farklı binada sürdürülen yargı hizmetlerinin tek bir çatı altında toplanacağını belirterek, "Bu hizmetler şu anda 6 ayrı binada sürdürülüyor. Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız ve projelendirdiğimiz bu birleştirme çalışmalarını 8 Aralık'ta tamamladık ve 18 Aralık'ta sözleşmeyi gerçekleştirdik." dedi.

Ankara Adliyesi'nin inşaat çalışmalarına başlandığını ifade eden Tunç, "Yaklaşık 40 ay süre içinde tamamlanacak olan adliyemiz, Ankara halkının hizmetine sunulacak. Cumhurbaşkanımızın özellikle vurguladığı yatay mimari konseptine uygun olarak tasarlanan adliye binası, Türkiye'nin en büyük kapalı alanına sahip olacak. Toplamda 662 bin metrekarelik alana sahip olan bu akıllı bina, Ankara'ya yakışacak büyük bir projeyi hayata geçirecek. Aynı zamanda, Türkiye'nin ve dünyanın en büyük adalet sarayı olma özelliği taşıyacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: TRT Haber