Yüksekova'nın TFF Kadınlar 2. Ligi temsilcisi hedef büyüttü

Spor Haber Giriş: 12.01.2024 13:59 Son Güncelleme: 12.01.2024 14:00
Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 2. Ligi D Grubu temsilcisi Yüksekova Belediyespor, başarılı performansını sürdürerek en üst seviyeye çıkmayı hedefliyor. Yüksekova'nın TFF Kadınlar 2. Ligi temsilcisi hedef büyüttü

Yüksekova Belediyesi bünyesinde 7 yıl önce kurulan kadın futbol takımı, 3 yıl boyunca Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele ettikten sonra, başarılı bir performans sergileyerek Kadınlar 2. Ligi'ne yükseldi. Kadınlar 2. Ligi'nde oynadığı 6 maçta 5 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak toplamda 15 puan elde eden Yüksekova Belediyespor, averajla liderin gerisinde 2. sırada yer alıyor. Bu süreçte 24 gol atıp, kalesinde sadece 7 gol gördü.

Yüksekova Belediyespor'un sezon başında Erzincan Gençlergücü'nden transfer ettiği Aleyna Yasemin Eroğlu, 13 golle takımın en skorer oyuncusu konumunda. Takımın teknik direktörü Bayram Yıldırım, sezon başında başarılı bir ekip oluşturduklarını ve hedeflerinin Kadınlar 1. Ligi'ne çıkmak olduğunu belirtti. Uzun vadeli bir perspektifle çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, sadece 1. ve 2. ligle sınırlı kalmayıp, Süper Lig'e yükselmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bayram Yıldırım, takımın hedefleri doğrultusunda başarılı sonuçlar almaya devam etmek istediklerini vurgulayarak, "Oyuncularımız çok istekli. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Devre arasına girdik. Yirmi gün sonra ikinci devre başlayacak. Allah kısmet ederse play-off'a kalıp, iyi sonuçlarla 1. Lig'e çıkmayı planlıyoruz" dedi.

Aleyna Yasemin Eroğlu ise 6 maçta attığı 13 golle takımın başarısına önemli katkı sağlamış ve gol kraliçeliği hedeflediğini belirtti. Eroğlu, takımın birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, "Takım olarak, 'Önce aile, sonra şampiyon olacağız' diye birbirimize bir söz verdik. Takım ortamımız gayet iyi. Birinin eksiğini diğeri kapatıyor" şeklinde konuştu.

Sporculardan Gülüstan Duman da takımın elde ettiği başarılarla grubun en iddialı takımlarından biri haline geldiklerini ifade etti. Duman, desteklerle yapılan transferlerin etkisiyle takımın şu an çok iyi bir pozisyonda olduğunu söyleyerek, "Grupta ilk 2 takım play-off'a kalacak. Takımımızda güzel bir ışık var. Şu an bütün Türkiye bizi biliyor. Buraya gelmek isteyen kızlar var. Onlara da ışık oluyoruz. Umarım onlar da bizim yolumuzdan ilerler" dedi.

Kaynak: AA